esmaspäev, 4. november 2013

Aeg lendab niii kiiresti...




Privet :)

Ilmselgelt olen ma eelmisest blogimisest liiga suure vahe sisse jätnud, sest väga raske on meelde tuletada, mida kõike ma teinud olen.


23. oktoober käisime peale kooli klassiõe Nadjaga jalutamas. Käisime ta sõbrannale sünnipäevakingitust otsimas ja pärast istusime kohvikus, jõin jälle kuumapiima karamelliga - oehh, kui hea :) Nadjaga saan hetkel klassist kõige paremini läbi.




27. oktoobril käisime hostvanemate, hosttädi ja hostvanaemaga väljas(nemad ütlevad jalutamas). Tahtsime minna Aia/põllumessile aga kahjuks see oli juba läbi saanud. Aga traktorid olid veel väljas ja vaatasime neid. Pärast läksime Valja, Doma ja vanaemaga parki jalutama. Ma lihtsalt armastan sügist. Sel päeval oli 20-23 kraadi sooja, lehed olid kollased, kõik oli niii ilus! Pargis oli selline hetk, kui Valja rääkis oma õega Ukraina keeles ja järsku oskasin natukene kaasarääkida teemast, mida nemad arutasid ukraina keeles. Nad olid väga üllatunud, et neist aru sain aga ukraina keel on väga sarnane vene keelele. Mul selline väga huvitav keelekeskkond siin - inglise keel, vene keel, rumeenia keel ja ukraina keel :D


Paulile midagi :D











Doma, vanaema ja Valja




29. oktoobril olime Andrianaga Mall Dovas(Kaubamaja), otsisime mulle talvemantlit aga ei leidnud. Hiljem liitus meiega ka Milea. Kui hakkasime koju sõitma helistas Valja, et ma tuleks tädi poole ja täna sööme õhtusöögi seal. Selge, siis pidin hakkama seletama Mileale, kus mu tädi elab, see oli paras tsirkus :D Igatahes kohale ma jõudsin ja minu üllatuseks oli tädi pool ka Ukrainast külla tulnud sugulased. Tutvusin nendega ja sõime palju nagu alati, väga toredad inimesed!
Kolmapäeval 30. oktoobril oli minul viimane koolipäev enne "vaheaega". Miks jutumärkides? Sest see "vaheaeg" kestis 2 päeva ja seda lihtsalt ei saa nimetada vaheajaks... Kolmapäeval oli meil trenn 3 tundi, sest mingid tähtsad inimesed Rumeeniast käisid meid filmimas, sest tahame minna Rumeeniasse võistlusele/festivalile, ma täpselt ei saanud aru.
31.oktoobril(Esimesel vaheaja päeval) ütles mulle Valja, et tema ja hostisa lähevad tööle ja mina pean transportima ennast ja kahte sugulast linna, et sealt edasi minna väikesel ekskursioonile. Midagi keerulist selles ei olnud, kodu lähedalt marsrutka peale ja linna :D
Edasi läksime kesklinna, jalutasime seal vaatasime monumente jne. Käisime jälle selles samas pargis, kus käisin hostema ja tädiga.

Ukraina sugulased ja paremal Valja



Stefan cel Mare(nende kunagise kuninga) kuju juures
 Pushkini park:
Moldova klassikute(kirjanikud) allee

Pushkini monument

 Teine park: Valea Morilor - See park on õhtuti mu lemmik.






Kolmas park - Dendrarium, kus ma olin ka oma hostema, hosttädi ja vanaemaga.




1.novembril kutsus YFU mind ja Andrianat kontorisse, sest meile on üllatus. Kell 11.30 pidin olema seal. Üllatuseks oli LINNAEKSKURSIOON GIIDIGA :)) Väga tore naine oli, rääkis väga huvitavalt ja minu õnneks väga aeglaselt. Ekskursioon alguses sõitsime natuke aega autoga ringi ja siis rääkis giid Chisinau ajaloost. Chisinaul on 7 rajooni - Buiucani, Riscani, Posta Veche, Ciocana, Botanica, Centru ja Telecentru, need kõik on erinevate mägede peale ehitatud. Peale väikest autosõitu jalutasime keskväljakul ja vaatasime monumente ning giid rääkis huvitavaid lugusid Stefan cel Marest ja Pushkinist. Rääkis natukene ka Moldova traditsioonidest. Ekskursioon oli vene keeles ja olen väga üllatunud, et saan juba nii hästi vene keelest aru. Muidugi oli hetki, kus ta pidi mulle inglise keeles paar sõna ütlema aga mõttest sain ikka aru :)
Peale ekskursiooni käisime Andrianaga Andy´s Pizzas söömas ja siis läksin koju. Aitasin valmistada õhtusööki. Sel päeval oli meil suurem õhtusöök, kuna oli sugulaste viimane õhtu Moldovas. Sõin esimest korda teo moodi asja, päris maitsev oli.


***
Kuna kraanivett siin ei ole soovitatav juua, käivad nad linnas pudelitega vee järel. Üks kord läksin siis kaasa koos kaameraga, et sellest pilti teha :D


***

Meie tüüpiline tsillimiskoht :D MC Donalds

Egely omas elemendis(söök)
***
Lihtsalt ei saa mainimata jätta, et meil on siin terve nädal olnud 20-23 kraadi sooja :) Suvi!
Inimesed ei suuda ära otsustada, mida kanda. On inimesi, kes käivad linnas topide väel ja on inimesi, kes käivad paksudes mantlites.


Palavad kallistused Teile sinna külma Eestisse :)
Teie Egely

1 kommentaar:

  1. Apply For Online Loan !!


    We offer loans with 3%,we offer Debt consolidation loans, business loan, Private loan,car loans, hotel loans, student loan, personal loan Home Refinancing Loans,For more details Email: ( trustenquiry05@gmail.com )

    VastaKustuta