teisipäev, 18. märts 2014

Keskaastaseminar / kontsert / Kevad!


KESKAASTASEMINAR


Minu keskaastaseminar algas 9. märtsil. Saime Andriana ja kahe YFU direktoriga  kell 16.00 ühes Moldova rahvuslikus restoranis kokku. Loomulikult sõime me ka Moldova rahvustoitu -  Mammalõgat. See oli niiii hea! Parim mammalõga, mida olen seni söönud :)








Peale restorani oli YFU minule ja Andrianale planeerinud teatriskäigu. Vaatasime komöödiat! Mulle meeldis ja MA SAIN KÕIGEST ARU !!! :)


10. märtsil saime kell 9 YFU kontori juures kokku ja läksime maailma suurimasse veinikeldrisse ekskursioonile. Milestii Mici on registeeritud 2005. aasta augustil ka Guinnessi rekordiks maailma suurima veinikollektsioonina. 2007. aastal trükiti see ka Guinnessi rekordite raamatusse.     Keldris on aastaläbi 12 °C-14 °C sooja, mis on punase veini jaoks ideaalne temperatuur. Kelder on 200 km pikk, kuid ainult 55 km on tihedas kasutuses. Veinikeldris on hoiul umbes 2 miljonit veinipudelit, millest 70% on punased veinid, 20% valged ning umbes 10% dessert veinid ehk shampus. Kõige kallim vein on väärt 480 euri ning see on tehtud aastatel 1973-74.
Veinikelder on imeline! Väga kaunilt restaureeritud! Autoga seal ringisõites ning veinipütte imetledes tundus kõik nii salapärane ja huvitav. Seal on piisavalt salaluuke ja -uksi :)
Tripil olid kaasas: Andriana, hostema, yfu direktor ja tema laps



Degusteerimislaud



Dessert vein ehk shampus

Kohustuslik pilt

Turist

Järjekordne degusteerimistuba



Kalleim vein

Leidsin klaaspõranda alt ka Eesti krooni

Leidsin klaaspõranda alt ka Eesti krooni2

Üliodav veinipood

Tagasisõit :)
Peale ekskursiooni läksime kohvikusse sööma ja juttu ajama. Väga tore ja kordaläinud päev :) Sellega sai minu keskaastaseminar läbi.



KEVADKONTSERT


14. märtsil korraldas meie huvikeskus Artico kevadkontserdi. Kontsert toimus Chisinau suurimal laval teatris Opera si Balet. Ootasime seda kontserdit väga, sest olime viimased 2 nädalat igapäev trenne teinud :) Sellel päeval me kooli ei läinud, kuna pidime juba kell 10 olema seal. Viisin veel kiirelt hommikul oma kaamera sõbrannadele, et nad meid filmiksid. Kontserdipiletid olid üllatavalt kallid, eelmüügist oli 105 lei ehk 6 euri ja natukene hiljem 150 leid ehk 8 euri. Õnneks leidsid mu kaks sõbrannat ja hostema aega ja raha, et tulla mind vaatama :) Kell 10 algasid proovid, kaasaarvatud proloog ja finaal. Meile oli tulnud meiki tegema ühe tüdruku sõbranna. Soenguid tegid enamus ise, kuid umbes 5 tüdrukule pidin ma ise tegema. Kontserd algas kell 18.30. VÄGA VINGE OLI! Nii hea oli jälle laval olla.

TANTSUVIDEO : http://www.youtube.com/watch?v=dr8_NCZ2ABY&feature=youtu.be









Finaal

Hostisa oli nii vaimustuses minu väljanägemisest, et otsustas teha paljupalju pilte :D



KEVAD!!



Siin on juba nii head ja soojad ilmad :) 
Saadan teile lumisesse Eestisse natukene päikest!

Super päev koos Надя ja Женя-ga !

Kohustuslikud peeglipildid :D 




Э и Н


SUUREPÄRAST KEVADET!

Teie Egely 




2 kommentaari:

  1. Vastused
    1. Mammalõga on Moldova rahvustoit, mis on tehtud maisist. See on põhimõtteliselt nagu maisipuder. Väga maitsev! Soovitan soojalt :)

      Kustuta