pühapäev, 4. mai 2014

Märts / aprill

Hehei :)


Ma pole nüüd üle kuu aja kirjutanud, imelik mõelda, et aeg nii kiiresti läheb. Nüüd ma siis võtan ennast kokku ja kirjutan pisut oma tegemistest :)

 MÄRTS


19. märtsil tuli mul hostvend Saksamaalt koju, kuna tal oli vaheaeg. Käisime väljas, nägin oma esimesi sõpru ehk hostvenna sõpru üle pika aja. 21. märtsil suri mu hostvanaema ära ning 23. märtsil sain ka moldova matusel osaleda. Loomulikult oli järgnev nädal vaikne ja leinameeleolus. 

28. märtsil tegime tsikkidega Mammalõgat(moldova rahvustoit) !

 Läksime peale kooli klassiõe poole ning hakkasime mammalõgat valmistama.  Mina nagu suurt midagi teha ei saanud, sest keegi ju pidi pilte tegema ja õppisin vaadates, et koju tulles oskaksin ka mammalõgat valmistada :) Väga lõbus oli nagu alati!  
Vaja läks: sealiha, maisijahu, hapukoort, brõnza, muna

Lõikasime liha väikesteks juppideks

Pesime liha ära

Lisasime keevasse vette maisijahu

Lasime seal seista umbes 10-15 min, ilma segamata

segame 
Väike selfi vahepeal

Seni kuni mammalõga valmib uurime Tanja keldrit

.

Aitasin ka natukene, riivime brõnzat


Keerame valmis mammalõga taldrikule ümber

valma

Tegin omletti mammalõga kõrvale

Õiged moldovlased lõikavad mammalõgat niidiga

Täiuslik lõuna !

Kui te vaid teaksite, kui maitsev see on :)


29. märtsil sai 9 päeva hostvanaema surmast ning siis tehakse suur õhtusöök tema mälestuseks, kutsutakse sõbrad, tuttavad ja naabrid. Nii on ka 40 päeva pärast.


Märtsis olid ka esimesed soojad ilmad, käisime klassikaaslastega pargis jalutamas.


Allikas Tamara 

Võtsime julguse kokku ja jõime seda :D
Siis kui meil Nadjaga tunnis igav hakkab :





 29. märtsil olin Andriana pool sõime, tsillisime netis ja veetsime lõbusalt aega :D



APRILL


6. aprillil oli Moldova hip-hopi championship. Mu klassiõde Kristina võttis sealt osa. Veetsin aega seal koos ühe tantsuõpetajaga, keda peetakse Moldova hiphopi legendiks. Ta on meil nüüd trenni andmas käinud ja seetõttu olime juba pisut tuttavad. Väga huvitav oli kuulata, milliseid suuri dance batteleid ta võitnud on üle maailma. Saime lähemalt tuttavaks. Nüüdsest on mu hüüdnimi trennides ´estonia´ :D
Võistlusel oli tantsustiile seinast seina - salsa, contemporary, kõhutants, hiphop, house, disco
Mõned pildid : 




Klassiõde koos oma tantsupartneriga said 5nda koha 30nest võistlejast, tublid!
12. aprillil pidime Nadjaga kinno minema aga kuna Egely jäi hiljaks siis jäi see kord kinoskäik ära :D Läksime siis Andys pizzasse sööma. 

12. - 13. aprillil oli YFU seimnar tulevastele vahetusõpilastele. Mina koos ühe yfukaga läksime sinna 13. aprillil. Saime ühe kaubamaja juures kokku ning ostsin endale Red Bulli. Läksime marsrutka peale ning järsku hakkab üks vananaine minu käest vett küsima ja näitab näpuga minu Red Bulli peale. Üritasime siis teise yfukaga seletada, et see pole vesi ning kui te seda jooks, ei teeks see teile head. Vananaine enda jonni ei jätnud ning lõpuks andsin talle oma pooliku Red bulli ära. Poisid, kes istusid marsrutka tagaotsas, naersid ja ütlesid, et sellist asja nad veel näinud ei ole :D
Jõudsime siis seminarile...pidin neile natukene rääkima enda vahetusaastast ning andma neile motivatsiooni ja kindlust, et vahetusaasta pole üldse nii jube ning see on kindlasti üks parimaid aastaid nende elus. 
 Kõik tulevased vahetusõpilased olid niiii vinged ja mul oli nii kahju sealt ära minna :/  Mul ju siin ei ole teisi vahetusõpilasi lähedal, kes teaksid täpselt, mida tunnen...

<3



need mütsid :D
 Peale seminari läksime Andriana, Yfu direktori ja ühe naisega kohvikusse tähistama eduka seminari lõppu. Üks maitsvamaid magustoite, mida söönud olen :)



17. aprillil käisime koos Andriana, Stanciu ja Teoga lõbustuspargis. Alguses plaanisime kinno minna aga kuna vaatasime kino aega valesti siis valisime lõbustuspargi :D

Moldova "London Eye"






LIHAVÕTTED


Lihavõtted on moldovas aasta suurim püha. 19.aprillil värvisime hostemaga mune ning õhtul läksime tädipoole. Sõime seal natukene ning siis hakkasime telekast vaatama jumalateenistuse ülekannet Venemaalt. Nimelt on siin kombeks minna öösel kirikusse koos oma korviga, kus on söök ja jook ning kuulata jumalateenistust. Lõpuks tuleb paavst välja ning pritsib kõik pühaveega üle. Nii me siis hakkasime kella 24 ajal öösel oma korvikest kokku panema, võtsime kaasa sööki, mis külmikust leidsime, komme ja veini. Kell 00.30 olime kiriku ees koos teiste sadade inimestega ja kuulasime jumalateenistust. Kõik seisid ridades oma korvikestega. Külm ja igav, huvitav kogemus aga rohkem seal seista küll ei tahaks. Jalutasin seal ringi, et igav ei oleks ja  hostema soojendas, sest mul oli niiiniii külm. Kell 4.30 tuli siis lõpuks paavst välja ning pristsis kõik pühaveega üle. Mõtlesin, et ta pristsib ikka natukene igaleühele aga kahjuks või õnneks olime me kõik seal pärast päris märjad. Kella 5 ajal saime koju, pidime siis kohe sööma ühte spetsiaalset keeksi, mis oli samuti pühaveega üle pritsitud ning siis sai alles magama. Kell 10 oli äratus.







Järgmine päev läksin Andriana poole õhtusöögile.



Pärast õhtusööki läksime Andriana ja tema vanematega kesklinna jalutama. Seal oli kõik ära kaunistatud nagu jõulud oleks uuesti käes :) Väga mõnus õhtu!




21. aprillil käisin Nadja juures Cricovas (linn Chisinaust umbes 30 km väljas) Neil oli kirikus mingi kontsert ning pärast läksime ta pere ja peretuttavatega metsaäärde piknikule. Väga mõnus päev! 


Женя, Надя и Эгели
22. aprillil TULI VENNA KÜLLA !!! Sellest kirjutan teises postituses :)




Meil elab koolis kass, keda väiksed lapsed söödavad :D

MÕNUSAT KEVADET KÕIGILE !

 Teie Egely :) 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar