esmaspäev, 19. august 2013


Tsauki!

Nüüd on mul aega kirjutada.

Mu hostema - Valentiina(Valja) ja hostisa - Aleksandr(Šaša) on väga toredad, mõistvad ja kannatlikud. Mu Hostvend  - Mihail(Miša) tuleb 21. augustil kusagilt ja läheb oktoobris Saksamaale ülikooli.

17.08
Tallinnast Riiga s6itis lennuk v2hem kui tund. Põhimõtteliselt tõusis õhku ja hakkas kohe maanduma ka. Riias pidin oma lennukit Molodvasse ootama 5 tundi. Selle aja sisustasin netis olemisega. Riia lennujaamas on ülemõistuse hinnad!!! Kõige odavam sai maksis 6eurot ja väike Bounty šokolaad 2 eurot!

Riia - Chisinau lennukis istusid minu ees kaks eestlast. Küsisin nende käest ka Postimeest, et veel viimast korda natukene eesti keeles lugeda. Lennukiaknast välja vaadates sain kohe aru, et olen jõudnud Moldovasse, sest nägin väga palju viinamarja ja virsiku istandusi. Moldovas lennukipealt maha tulles rääkisin natukene eestlasega, kes istus lennukis minu ees ja ta väga imestas, et keegi tahab vabatahtlikult tulla Moldovasse!

Lennujaamas olid mul vastas 3 yfukat, hostisa ja hostema. Kuna ma ei saanud mitte midagi aru, millest mu hostema räägib siis tuli minu tugiõpilane Andriana minuga minu uude koju kaasa, et tõlkida mulle, mida minu hostvanemad räägivad.

18.08

Pühapäeval oli mul kell 10.00 aastaalguse seminar. Jah, ma olen ainuke vahetusõpilane Moldovas see aasta! Mulle räägiti üle reeglid ja hoiatati ka koerte eest, kes linnas vabalt ringiliiguvad - Ma kardan paaniliselt koeri! Ja piripill nagu ma olen, hakkasin ma nutma, kui pidin oma perest rääkima. Aga nad ütlesid, et see on väga normaalne ja arvatavasti mul tuleb selliseid hetki piisavalt, kui on koduigatsus ja tahaks koju. Peale jutuajamist läksime muuseumisse, mis oli väga huvitav ja vägaväga suur!(Panen allapoole pilte ka) Siis käisime Andy´s Pizza -s söömas.
Yfukad (minu paremal käel istub minu tugiõpilane Andriana)

Muuseumis

Moldova pulmad(vanasti)
With Andriana
Kahepeaga lammas(ma ei oska veel pilte pöörata siin)

Moldova rahvuslikpluus on väga ilus!

Šampinjoni kana supp saiakausis

Tänaval võib näha väga erinevaid autosid




Yfukad rääkisid, et siin väga ei hoolita loomadest ning nad võtavad vahest tänavalt endale uusi lemmikloomi! Ja loomulikult järgmine hetk nägin teeääres surnud väikest koerakutsikat :/




Käisime kell 19.00 Valja ja tema õega kontsertil - Rahvusvaheline noorteorkester. Saalis oli vägaväga kuum! Kontsert oli ilus, olin esimest korda sellisel kontsertil. Moldovlased on väga temperamentsed võrreldes eestlastega...Kontsertil oli väga palju püstiseismisi ja kõik karjusid "BRAVO-BRAVO". Koju tulime marsaga- MARSRUUTTAKSOGA, mis oli niiiiiiniiiii täis, pidin seisma põhimõtteliselt nii, et mu tagumik toetas vastu esiklaasi :D


Kontsertil



***
- Siin peres kantakse toas susse, mida minu peres ei tehtud, kuid olen juba sellega harjunud.
- Viinamarjad ja virsikud, mis on oma aiast korjatud, on koguaeg laual ja Egely sööb neid nii palju ja sama palju käin WC-s ka :D
- Sain täna endale Moldova telefoninumbri ka! Minu nr. 068658811




19.08
Sain täna teada, et mu hostvanemad on planeerinud kahepäevase reisi Musta mere äärde. Saan siis Ukrainas ka ära käidud!
Homme lähen eraõpetaja juurde, kes õpetab mulle vene keelt. See hakkab olema mul 1-2 korda nädalas. Õnneks tuleb Valja minuga kaasa, sest ma ei saa sellest liiklusest väga aru.
MOLDOVA LIIKLUS:
Selline tunne on, et siin pole mingeid liiklusseadusi(vähemalt hetkel). Loomulikult on siin valgusfoorid aga neid väga ei austata! Autoga sõidad seal kus tahad, kuna tahad ja kuidas tahad. Paljud autod pargivad kõnniteedel, eriti uhked autod. Autoteed on kohutavad! Eestis on ikka väga super teed võrreldes sellega siin. Isegi Antsla teed on väga head - ei tohi vinguda antslakad, võib ka veel hullem olla! Autod ei pea sind üle ülekäiguraja laskma, kui nad ei taha!
Enamus inimesi sõidab väga palju marsaga(Marsruuttakso). Marsk on väga odav - 3leid ehk 0,17 euro senti. 3 lei eest saad sõita sinna, kuhu ise tahad. Minu kodu juurest kesklinna sõites tuleb vahepeal teha ümberistumine. Tegin eile esimese feili ka...16. augustil sõitsin Tallinnas esimest korda marsaga ja seal olid automaatselt avanevad uksed. Siin neid ei ole, ma ei teadnud seda ja siis läksime Valjaga marsa peale ning loomulikult ma ei pannud enda järelt ust kinni, sest ma arvasin, et see on automaatne. Sain autojuhilt pahandada :D

***
- Võimalik vaid Moldovas? Igal pool linnas on politseid(ma ei tea, kuidas neid kutsutakse) ja nad on just koolist tulnud noormehed. Nägin esimest korda, kui politsei seisis tänaval ja lasi üle tänava muusikat. Yfukad ütlesid, et nad tavaliselt vilistavad tüdrukutele jne - POLITSEID???
-
Minu tuba(VIINAMARJAD on koguaeg laual)

See on väraval olev kell vist.

Oeh. Pikk postitus aga ma ei oska lühemalt seda kõike kirjutada! Varsti jälle !
Tsau. Igatsen <3

2 kommentaari:

  1. Hei Egely! Tore, et hakkasid blogima. Tuleb välja, et ma olen veel suurem piripill kui sina - mul võttis pisara silma ainuüksi sellest lugemine, et sul võttis perest rääkimine pisara silma:)
    PS! Mul on vist au olla esimene kommentaator:)

    VastaKustuta
  2. Tore lugeda su tegemistest! Naudi kõike mida see maa ja tema inimesed sulle pakuvad, see teeb sind paremaks, targemaks ja lihtsalt õnnelikumaks. PS! Viinamarjad tuleb nüüd Kraavil ka kasvama panna ;)

    VastaKustuta