pühapäev, 5. jaanuar 2014

`Euroopa´ jõulud ja aastavahetus :)



 Privet! 

 Minu jaoks oli ebatavaline 24. detsembri hommik. Ärkasin üles ja olin jõuluhommikul üksi kodus, sest vanemad olid tööl. Kuidagi imelik oli olla... samas nagu reaalset jõulutunnet ka ei olnud. Mis jõulutunne saab olla, kui vihma sajab ja lumehangede asemel on porimülkad? Et endale natukenegi jõulutunnet luua praadisin verivorste ja ühte paljudest moldova rahvustoitudest Голубцы, seal sees on riis-sibul-liha-tomat ja ümber on viinamarjaleht, tehakse ka kapsalehega.

.

Sain ka kaks pakki :)) Aitäh emme, Merje, Evelyn, Age, Inga ja Kati maiustuste eest! Suured tänud ja kallistan teid :) Ühes pakis olid ainult maiustused mulle ja teises olid igasugust eestimaist nänni, mida saaksin kingipakki panna.





25. detsembril olid ´euroopa` jõulud nagu nemad seda kutsuvad. Kaunistasin meie väikese kuuse ära ning siis hakkasime koos hosttädi ja vanaemaga piparkooke küpsetama. Piparkoogitainas oli Helena Rätsepa tehtud, mille emme mulle saatis. Pole kunagi nii häid piparkooke veel saanud, kui Helena tehtud tainast. Suur Aitäh! Moldovas nad selliseid asju ei tee ning nende jaoks oli see esimene kord. Pärast praadisime veel verivorste ja muud head ja paremat. Tegime eestimaise õhtusöögi, tore oli! Hiljem, kui läksime hosttädi ja vanaema koju viima, sõitsime läbi kesklinna, sest nemad ei olnud veel kaunistusi ja neid imeilusaid tulukesi näinud. Sõites laulsid nad ukraina jõululaule. Vot siis tuli korraks jõulutunne küll :)


















26. detsembril saime osade klassikaaslastega kokku ja tegime klassivenna pool istumise. Väga vinge oli :)


27. detsembril tegime Vlaicuga väikese fotosessiooni kesklinnas, tahtsin, et keegi aitaks jäädvustada selle imelise õhkkonna  :)









30. detsembril tähistasime tantsugrupiga uue aasta tulekut. Tegime rahakorjanduse ja siis läksime poodi head ja paremat ostma. Osteti ka kaks shampust, kuid ühe shamupse lahti saamisega läks umbes 20 minutit... proovisime väääga paljusid meetodeid :D Nalja sai ja süüa sai. Tantsisime ka natukene, kuigi kõht oli nii täis, et enamus eelistasid pigem lihtsalt istuda ja lebotada. Mõne aja pärast mõtlesime, et läheme koos kesklinna. Kahjuks said tulla ainult 5 tüdrukut ja tantsuõpetaja. Teepeal tegime meie keskuse kuusega ka pilti ning meie õnneks hüppas pildile ka jõuluvana isiklikult. Kesklinnas tegime väikese fotosessiooni, tantsisime keset platsi, tegime videosid. Tantsimisega nakatasime ka teisi ning paljud noored tulid meiega tantsima :) Mul on ülisupervinged tantsukaaslased <3






.

Alguses nagu ikka...moldova naise toorejõuga..


... hiljem võeti kasutusele abivahendid....



Terve selle aja olid enamustel kõrvad kinni kaetud :D

Õnnestus :D



Meie jõululaud :)






peeglipildid on kohustuslikud




Mõtlesime, et oleme erilised ja teeme Chisinau vanas trollis pildi :D












Kesklinn <3



AASTAVAHETUS


31. detsembril olin üksi kodus jälle. Kella 15 ajal läksin Andriana poole, et koos end uueks aastaks ilusaks teha. Nagu alati sinna jõudes andis ta ema mulle proovida igasuguseid maitsvaid moldova toite :) Söök on seal lihtsalt niiii maitsev :) Sealt tulles on alati kõht vastikult täis. Kella 18 ajal, kui me valmis saime, tellisin endale takso, et hosttädi juurde saada. Takso on siin odav...odavam kui Eestis! Sõitsin vana aasta õhtul ühest linna otsast teise 40 lei eest ehk 2,3 euro eest... VANA AASTA ÕHTUL! Ja Kõik veel ütlesid, et 31ndal on alati takstod väga kallid. Muidugi ei suuda ma kusagil ilma feilideta hakkama saada ja nii ka taksos aga selle jätan enda teada :D

Tädi juurde jõudes võtsin vastu armsaid komplimente ja hostvanaema otsekohesust :D Aitasin veel viimaseid asju lauapeale sättida ning siis koputas naabrimees uksele ja kinkis hosttädile kuuse, sest tänavatel on kuusekaupmeestel kuuski väga palju üle jäänud ning neid jagati tasuta. Niisiis panime veel kuuse püsti ning ehtisime ära. Asusime sööma...Õhtusöök oli ilma lihata, sest on paastuaeg. Minu vahetuspere ei pea paastu aga hosttädi ja vanaema on sügavalt religioossed inimesed. Paast lõppeb 7. jaanuaril ehk jõulude ajal. Nad rääkisid juba ette, et 6. jaanuaril on jõuluõhtusöök ja 7. jaanuaril jõululõuna. Igatahes peale söömist käisime korraks kodus ning siis tegime paarile peretuttavale üllatuse ja viisime kingitusi. Peale seda läksin ühe sõbra korterisse ja võtsime seal seltskonnaga uue aasta vastu. Väga lahe oli, kuid oma sõprade ja lähedastega on alati parem :)




Hostisa koos kingitusega




Hostisa Sasha, hostema Valja, mina, hostvanaema, hosttädi Toma

Bogdan, Gabriela, Dan Dima, Stanciu, Vlad Pana, Milea, mina, Andriana, Vlaicu(pildilt puudu veel Teo)


KÕIGE VINGEMAT UUT AASTAT TEILE !!


Teie Egely <3



2 kommentaari:

  1. Kuidas on Moldovas kaupluste ja turgude hinnad? Kas sealsed palgad ja poe hinnad on võrreldavad Eesti omadega?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Arvasin, et Moldovas on odav. Riided on sama kallid, kui eestis. Kuigi palgad on väga madalad. Õpetajad saavad umbes 100 euri kuus. Toidukaubad on enam-vähem samad, võibolla natukene on odavam aga mitte märgatavalt.
      Moldova palgad on palju-palju väiksemad, kui Eestis kuid riided ja toidukaubad on enamvähem sama hinnaga.
      Ühistransport on väga odav! Elektri- ja veehindadega pole kursis.

      Kustuta