laupäev, 7. detsember 2013

***Moldova***


Privet!

21. novembril oli minu vahetusperes pidupäev. Mu hostema, -tädi ja -vanaema on pärit Ukrainast ning 21. novembril oli Ukraina tähtpäev, mis on pühendatud Mihaili nimelistele meestele. Ning kuna nende peres on 3 Mihaili nimelist meest, siis pidime ju seda tähistama! Saime kõik kokku hosttädi korteris kell 17 ning hakkasime kõik koos(mina, Valja(hostema), Tamara(hosttädi) ja hostvanaema) sööki valmistama. Tegime midagi ukraina köögist, need oli pelmeenide sarnased, kuid sisuks ei olnud mitte liha vaid kartulipüree või hapukapsas. Huvitav ning täitsa maitsev oli :)







24. novembril oli mu klassiõel Kristinal tantsuvõistlus ning ta kutsus mind vaatama. Loomulikult ma läksin! Ma armastan ju tantsimist :) Ta andis mulle aadressi ning kuidagi vahepeal ära eksides ma kohale jõudsin. Tegemist oli ühe kunstikooli korraldatud üritusega. Tantsustiilideks olid: Hip-hop(soolo ja duett), Jazz funk(soolo) ja võimlejaid oli ka seal. Huvitav oli ning ma ei teadnudki, et mu klassiõde nii hästi tantsib :*
Siin on temast video ka: https://www.youtube.com/watch?v=sEyUJZ2jmJg (tema on see tumedate juuste ja värviliste retuusidega) Ta sai kahjuks 2. koha aga ikkagi väga-väga tubli neiu ;)




Pühapäevaõhtused kaaslased

Vahepeal käisime Mileaga tegemas pilte ajakirja jaoks Arter, kuhu kirjutasin artikli. Siin on artikli lehekülg: http://www.naine24.ee/2623652/taitsa-teistmoodi-koolielu . Kahjuks on siin ainult üks pilt aga ostke kõik Arteri ajakirja ning näete rohkem ja huvitavamaid pilte!


An exchange is the moment to strech your wings and to start flying the world.

Sellised on teed ning kõnniteedel parkivad autod

Neil on täiesti savi, kas teised autod mahuvad mööda tänavat sõitma või mitte, kusagile peab ju parkima.
30. novembril käisime tantsugrupiga esinemas Bălțis. See asub Chisinaust umbes 130 km kaugusel. Sõitsime sinna 17 kohalise minibussiga 24-kesi, natukene kitsas oli aga vähemalt oli lõbus. Mul on väga ägedad trennikaaslased! Seal avati uus pood Unimarket. Kandsime mitte just kõige ilusamaid nende antud pusasid, kuid kõik olime rahul, vähemalt soe oli, sest pidime tantsima väljas:D See linn näeb väga vana välja ning väga sinna tagasi ei kipu :) Olen väga rahul, et selle linna ära nägin , sest seda kutsutakse Moldova teiseks pealinnaks. Seal räägitakse enamasti ainult vene keelt. Pärast esinemist saime ka restoranis teed ja vahvleid :))
Enne esinemist oli igapäev vähemalt 3 tundi trenni, sest pidime põhimõtteliselt uue tantsu selle esinemise jaoks tegema. Tantsisime mingi osa tantsust ka ostukärudega ning kuna meil oli treeningsaalis ainult 1 ostukäru siis võttis aega, kuna me kõik saime sellega harjutada. Trennid olid mõnusad :)


Meie + Unimarketi pusad :D

Catalina ja Vladaga

Vanim grupp

Väike reklaam Unimarketile (Marinaga)


Natukene kitsas oli aga elasime üle :)



01. detsembril oli siis linnatulede süütamine. Kesklinnas oli palju rahvast ning kui meil on jõulud selline rahulik aeg, siis neil käis seal ikka korralik pidu. Laste jõululauludele oli pandud korralik"tümm" taha :D Ma ei uskunud, et niiii palju tulukesi süüdatakse. Minu jaoks täielik üllatus ja räägitakse, et Moldova on vaene maa.. eehh, kus sa sellega :D



Vahepeal käisime Andiranaga jõulukinke ostmas natukene :) Ning...mu lemmikud fotokabiinid...
Siis liitus Milea ka meiega ning läksime Baby Halli lauahokit mängima, väga lõbus oli :) Egely loomulikult kaotas kõik mängud...



07. detsembril käisime Andriana ja YFU direktori Juliaga meeste kloostris Manastirea Capriana. Mina isiklikult ei teadnudki, et meeste kloostreid on ka olemas :) Kloostrielanike me ei näinud aga koht ise on väga ilus ning just remondist tulnud. Mulle väga meeldis! Hiljem käisime ka LaPlacientes söömas :) Kloostrialal on 3 kirikut, 1 neist ei leidnud üles, ilmselt on väga pisike :D

Väga uhke ja ilus kirik

Kloostrielanike elumaja


YFU direktoriga, (kirikus peavad naised kandma peakatet)





*Eile 06.12 sadas meil esimest korda lund :) Ma pole kunagi varem nii palju lund oodanud.
*Varsti saate minust lugeda ka Antsla valla lehes!


Rahulikku jõuluaega !

Egely :)

1 kommentaar:

  1. Apply For Online Loan !!


    We offer loans with 3%,we offer Debt consolidation loans, business loan, Private loan,car loans, hotel loans, student loan, personal loan Home Refinancing Loans,For more details Email: ( trustenquiry05@gmail.com )

    VastaKustuta