pühapäev, 22. detsember 2013

Jõulueelne aeg


Jõulud on nii kiiresti kätte jõudnud. Alles algas detsember...Detsembri alguses olin väga üllatunud nende jõulutulukeste üle, mis kesklinna üles riputati... neid oli niii palju. Nüüd on neid veel rohkem, igapäev pannakse uusi ja uusi tulukesi. Nüüd on tekkinud kesklinna ka väikene jõululaat ja uisuväljak. Püsti on pandud väikesed armsad jõulumajakesed. Müüakse saiakesi, kooke, kuuma veini, kakaod, kuumi ja soolaseid maise jne. 
Jõule peetakse siin sel aastal ametlikult nii 25. detsembril kui ka 7. jaanuaril, sest Moldova tahab väga Euroopa liitu astuda ning minister lubas, et sel aastal peavad nad ametlikult ka nn. euroopa jõule. Minu peres peetakse vaikselt mõlemal päeval, kuid nagu oli ka nõukogude liidu ajal on ka siin tähtsam pigem Uue aasta vastuvõtmine kui jõulud. Uue aastaga on samamoodi segane lugu. Vene uus aasta tuleb 2 tundi varem ehk kell 22.00, selle kellani olen hostperega ja pärast lähen sõpradega uut aastat vastu võtma :)

09. - 16. detsembrini oli meil talvesess ehk eksamid. Eksamid olid informaatikast, rumeenia keelest, vene keele kirjandusest ja inglise keelest. Informaatika sain 4, see on täitsa mõistetav miks :D Rumeenia keele eksamit ei pidanud tegema ja puhkasin sellel päeval kodus ja vaatasin vene keele eksamiks filmi "Война и мир" ehk "Sõda ja rahu". See film kestis 5 tundi... Igatahes midagi ma isegi oskasin sellel eksamil vastata ja sain 5. Tegelikult 4 aga õpetaja ütles, et ma olin nii tubli, et proovisin ja paneb mulle 5 ära :D Inglise keele sain 9, olen nii õnnelik! 

Koolis on samuti nii nagu enne jõule ikka, väga midagi ei tehta enam tundides. Eksamid ka läbi jne. Mingis matemaatika tunnis oli meil igav ning tegime paberist "lumekuulikesi" ja hakkasime neid klassis viskama.




Tanja ja Nadjaga


Suurel vahetunnil käisime ka lumesõda mängimas :) 

vasakult: Nadja, Tanja, Maksim, Ruslan, Dima, Lyosha ja Artyom



Ilmselgelt polnud ka kirjanduse tunnis midagi paremat teha :D





14. detsembril läksin Andriana poole. Tegime tüdrukuteõhtu. Ja nüüd ma siis tean esimest inimest, kes pole mitte kunagi Home Alone´i näinud....Täiesti uskumatu. Vaatasime siis esimest osa, vahet ei ole kui palju ma seda näinud olen aga igakord tundub naljakas :) Loomulikult käib filmi juurde ka igasugu rämpsu söömine. Väga lõbus õhtu! 

19. detsembril käisin konsuli ja Dr. Jarno Habicht´ iga lõunal. Kohtusime Leo Grand hotellis. Kui ma sinna sisse läksin, võtsid mind vastu uksepoisid, kellel olid niiii ägedad vormid seljas, täpselt sellised nagu olen näinud ameerika filmidest. Sisse jõudes vaatasin ringi nagu väike laps, kõik oli nii ilus, puhas ja elegantne :) Sõime püreesuppi ja rääkisime juttu. Peamiselt rääkisime Eesti ja Moldova erinevustest. Moldovas on elu nii nagu oli eestist umbes 10-15 aastat tagasi. Turvavöid ei pea tagaistmel kinnitama. Enamus ei tee seda ka eesistmel, kui politsei vastu sõidab siis tõmmatakse korraks turvavöö üle, et vahele ei jääks. Helkureid ei kanta, neid pole isegi müügil... Jarno Habicht rääkis sellisest ettevõtmisest, et inimesed, kes on Moldovaga tööasjus seotud koguvad helkureid, et neid laiali jagada moldova inimestele. Rääkisime ka koolisüsteemidest ja õpetajatest. Minule isiklikult siinsed õpetajad väga ei meeldi. On väga toredaid õpetajaid ja on ka selliseid, kelle tundi lihtsalt ei taha minna. Aga eks igalpool ole nii :) 


21.detsembril oli meil esinemine Moldekspos. Seal oli jõululaat. Seal tekkis lõpuks jõulutunne :) Tantsuplats, kus me tantsima pidime oli imepisike ja meid oli nii palju... Aga hästi läks ikka. Pärast läksime Marina, Madleni ja Catalinaga kesklinna parki kebabi sööma :) 


Häid jõule ja Head uut aastat ! :*


Teie Egely 

1 kommentaar:

  1. Apply For Online Loan !!


    We offer loans with 3%,we offer Debt consolidation loans, business loan, Private loan,car loans, hotel loans, student loan, personal loan Home Refinancing Loans,For more details Email: ( trustenquiry05@gmail.com )

    VastaKustuta